dijous, 11 de gener del 2018

Malta (II)

Canon EOS 20D, Tokina 11-16/2.8 @ 11mm, ISO 100, F16, 1''

Des d'un punt de vista geològic, Malta està formada completament per roques sedimentàries calcàries formades fa entre 35 i 7 milions d'anys a mesura que s'anaven acumulant sediments marins; encara que des d'un punt de vista humà això pot semblar molt de temps, a escala geològica és relativament poc. Hem de tenir en compte que els dinosaures es van extingir fa uns 65 milions d'anys. Una de les roques més comunes a l'illa principal són les globigerines, molt utilitzades en la construcció i que donen a les cases el seu característic color daurat.

En contacte amb l'aigua del mar, aquestes roques agafen unes formes capricioses, i que per poc que el mar estigui una mica remogut donen molt de joc. La imatge d'avui és de la sortida de sol, al dia següent del pas d'una bona tempesta. Encara que no ho sembli el mar encara estava força remogut, amb alguna onada més gran que la resta, així que havia d'estar amb un ull al visor i l'altre al mar.

Cliqueu a la imatge i feu f11 per veure-la en gran.

2 comentaris:

Josep Balaguer (Pepet) ha dit...

Les textures i el color d'aquesta imatge estan molt guapos. Bon treball!
És curiós que de Malta no es troben gaire fotos per la xarxa i segur que té racons molt aprofitables malgrat la mà de l'home

Miquel Jover ha dit...

Doncs si, tota la costa de l'illa de Gozo (la de més al nord de les tres grans que composen Malta) té racons molt guapos. El problema és que fora de la costa, no hi ha cap lloc extens mínimament ben conservat. A més, suposo que als mediterranis ens tiren més les costes de més al nord. Però es un país que bé val una visita d'un parell de setmanes per fer paisatge. Salut!